Otvori novi račun Zaboravili ste šifru

Rock and roll 80 tih...
Rock and roll 80 tih...
Objavljeno: 02.03.2013. - 16:05
Rock and roll 80 tih...
Autor:

Preporučujemo vam izuzetnu knjigu ZAOKRUŽIVANJE, norveškog pisca i muzičara Karl Frode Tilera. Kombinujući "Rock and roll" 80-tih i sudbine glavnih likova u sadašnjem vremenu, Tiler je napisao izuzetan roman!

Izdavačka kuća Zavet (Beograd) je knjigu objavila u biblioteci "Z", u okviru koje objavljuje savremene evropske romane, vodeći se načelom visoke literarne vrednosti uz komunikativnost.

  O knjizi: David se ne seća ko je. Oglasom u novinama poziva prijatelje i poznanike da mu pišu pisma, kako bi mu se vratile uspomene. Prijatelj iz detinjstva Jun, muzičar koji gubi tlo pod nogama, očuh Arvid, sveštenik koji čeka smrt, i ljubav iz mladosti Silje, skoro pa srednovečna žena, koja će možda uskoro napustiti muža, odlučuju da odgovore na oglas. Ta pisma pružaju im neočekivanu priliku da ispričaju nešto o svojim životima, dok istovremeno zaokružuju Davidovu priču.

Karl Frode Tiler (1970), norveški pisac i muzičar, nesumnjivo je jedan od najvažnijih pisaca svoje generecije. Dive mu se zbog njegove prepoznatljive, furiozne proze i sposobnosti da kreira žive, složene likove, čija sudbina često izgleda zapečaćena njihovom nemoći da pobegnu iz sopstvenih destruktivnih obrazaca ponašanja koji obeležavaju njihove veze sa drugim ljudima. Za roman ZAOKRUŽIVANJE dobio je Nagradu Brage 2007. godine, norvešku Nagradu kritike iste godine i Evropsku nagradu za književnost 2009. godine.

Knjigu možete poručiti putem sledećih linkova: knjizara.com ili delfi.rs  :)