Otvori novi račun Zaboravili ste šifru

Plaža, sunce, more, reggae...:)
Plaža, sunce, more, reggae...:)
Objavljeno: 05.07.2015. - 21:11
Plaža, sunce, more, reggae...:)
Autor:

 Sunce, plaže, tirkizno plavo more, tropska vegetacija, lijepi i miroljubivi ljudi, prijateljska i opuštena atmosfera, to je opis mjesta na kojem je 70-tih godina nastala reggae muzika, Jamajke. Proljetno sunce je već zarilo svoje pokretačke zrake u naše umove, sada ostaje da čekamo ljeto i zamislimo sva uživanja koja dolaze s njim. 

Odmaranje i uživanje u prirodi uz ledeni koktel u ležaljci u hladu i reggae ritmove će biti prava antistes terapija koja će otkloniti sve negativne misli. Opustite se i uživajte u muzici koju smo vam spremili, reggae liste, domaće i strane, te zanimljiva lista Covereggae, na kojoj ćete naći reggae obrade hitova od Stinga, Cure-a, Santane, Doorsa...

Željeli smo da napravimo opuštenu i miroljubivu atmosferu za početak ovih sunčanih dana, a upravo rastafarijanstvo čiji jedan od simbola je i reggae muzika, kao pokret, religija ili način života propagira ove vrijednosti, život okrenut prirodi i duhovnim načelima. Pa smo odlučili počastiti vas sa reggae listama u znak dobrodošlice u vedre misli. Prva jeReggae 1, sunčana lista na kojoj ćete naći neizostavnog Bob Marleya, UB 40, ali tu su i David Bowie, Alicia Keys, Police...

Reggae 2, zvuk 80-tih i 90-tih u reggae ritmovima, sunshine reggae ideallan za izležavanje u hladu,  Mr. President - Coco Jumbo, Joe Cocker - Don't let me be misunderstood, Police - So lonley, samo neke od veselih pjesmica koje ćete naći na ovoj listi.

Reggae groznica nije zaobišla ni naše krajeve, pa su se brojni popularni i manje popularni muzičari okušali na ovom polju, naravno, dodajući karipskoj muzici i malo domaćeg štiha. Pretstavljamo vam posebno pripremljene i odabrane dvije liste sa nazivom u skladu sa pripremom. Prva je Rege se mesom, ispod sača naravno, mnoštvo mainstream muzičara poput Merlina, Zdravka Ćolića, Plavog Orkestra, Parnog valjka koji su neke od svojih najvećih hitova napravili upravo u laganim reggae ritmovima.Reggae sa sirom je nešto alternativnija, ali siguno ne lošija lista, za ljubitelje malo modernijeg zvuka koji predvode Zoster, Zemlja Groova, MVP, S.A.R.S., Killo Killo...Zanjišite se uz lagane i sunčane ritmove, izbor liste je na vama, a u našoj kuhinji se kuha još dobrih poslastica za sve muzikokusce.