Otvori novi račun Zaboravili ste šifru

VOLITE SADA I OVDJE!
VOLITE SADA I OVDJE!
Objavljeno: 29.07.2016. - 13:24
VOLITE SADA I OVDJE!
Autor:

Zaboravite prošla iskustva i stare ljubavi i ne odgađajte ljubav za neka druga, bolja vremena, ljubav je sada i ovdje.

Kada čujete da neko nešto ili nekoga voli, zarazite se tom ljubavlju. Saznajte, upoznajte, radoznalo pitajte, nikad se ne zna, možda i vi to zavolite!

Muzika i ljubav su u jednoj vječnoj i neraskidivoj vezi, jedna drugu hrane i inspirišu. Ljubav bez muzike bi bila njema i gluha, a svakao je slijepa, znači bila bi ništa, a muzika bez ljubavi bi bila prazna i prolazna.

Bez obzira na Valentinovo, ali svakako je i to bio dobar povod, napravili smo nove liste u kojima se samo VOLI.

Prva koju preporučujemo VOLIM TE 1 je iskrena, nježnja, brižna, nesebična, jednom riječju ROMANTIČNA. Lista koju možete slati svaki dan osobama koje volite. Sufijski pjesnik Rumi je govorio: „Voleći sebe, volim tebe, voleći tebe, volim sebe.“ Ako ste doživjeli romantiku, to je onaj osjćaj kada ste povezani sa drugom osobom na poseban, gotovo mističan način. Osjećaj u kome ne gubite sebe, osjećaj jedinstva, ali ne i istosti, ono kad se osjećate voljenima. Neka ova lista bude vaša intima, ono što će vas odvesti iz svakodneve rutine u jedan samo vama i voljenoj osobi znan svijet.

"Znajte da u svemiru nema veće snage od ljubavi, da nijedan čin nije vaćniji od iskazivanja ljubavi. Nesebična ljubav je ona koja daje, a za uzvrat ne očekuje ništa. Riječ je o ljubavi koja raste što je više dajete." - Sir John Marks Templeton

VOLIM TE 2 (Rock) je emotivno jaka i žestoka, privlačna, zaljubljena i puna, sveobuhvatna ali  ne i brza lista. Ova kao i prethodna lista mogu biti odličan poklon za Valentinovo, ali i odličan povod za dobar početak dana. Istinska ljubav vidi ljepotu svuda, dovoljne su male stvari i posvećenost da biste zadržali osjećaj romantike. To je odluka koju donosite u vlastotom životu, da li ćete život i ljubav svesti na rutinu ili ćete svaki dan činiti bar jednu milu stvar koja će otvoriti vaše srce i obradovati nekoga.

"Nezrela ljubav kaže: Volim te jer te trebam. Zrela ljubav kaže: Trebam te jer te volim." - Erich Fromm

Treća lista VOLIM TE 3 je za razliku od prethodnica dosta drugačija jer tu nisu samo balade, ali je i dalje topla i romantična. Odlična je za ugostiteljske objekte, za grupna druženja jer do polovine liste su sve brži ritmovi. Tu je i dosta festivalskih pjesama koje sigurno niste dugo čuli.

"Ma koliko bila okorjela nečija ćud, rastopit će se na vatri ljubavi. Ako se ne promijeni, to znači da vatra nije bila dovoljno jaka." - Mahatma Ghandi

Zato volite i bit ćete voljeni! Nema recepta za ljubav, ona je zarazna, ne možete je spriječiti niti je liječiti, možete je hraniti i naučiti da volite cijelim bićem i nesebično dijeliti energiju ljubavi i drugima. Ljubav nije izbor, ljubav je pogled na svijet i najbolji način života.“